Nieuws

Chipactie bij Dierenasiel Walcheren

Voor honden is een chip verplicht maar voor andere huisdieren is dit niet het geval. Toch kunnen we ons erg goed voorstellen dat alle huisdiereigenaren zo snel mogelijk met hun geliefde huisdier herenigd wil worden wanneer zij aan hun aandacht ontsnappen.
Hiervoor is niet alleen een chip helpend maar ook het registreren hiervan met de juiste gegevens.

Actie:
Op 22 en 30 juni organiseert Dierenasiel Walcheren samen met Dierenkliniek de Ark en Dierenartspraktijk aan de Waterweg een chip- en registratieactie op de locatie van het Dierenasiel.
Deze dagen proberen we zoveel mogelijk dieren te voorzien van een chip en/of eigenaren te helpen met het registreren of het aanpassen van de juiste gegevens.

Chippen:
Op dinsdag 22 & woensdag 30 juni tussen 09:00 en 12:00 is het mogelijk om bij ons op afspraak tegen een gereduceerd tarief van €20,- uw huisdier te chippen door de dierenarts van dienst.
De dierenarts is alleen beschikbaar voor chippen en niet voor verder consult.

Registreren:
Onze vrijwilligers staan ook op dinsdag 22 & woensdag 30 juni tussen 13:00 en 16:00 voor u klaar om u gratis te helpen met het registreren van uw chip of het controleren en indien nodig aanpassen hiervan. U dient hiervoor ook een afspraak te maken.

Doel:
Door zoveel mogelijk huisdieren van een chip te voorzien hopen wij in de toekomst ervoor te zorgen dat de dierenambulances uit onze regio de huisdieren zonder tussenkomst van het asiel kunnen herenigen met hun eigenaar(en). Niet omdat ze hier niet welkom zijn maar vooral om zo min mogelijk met een dier te moeten gaan verplaatsen voor deze hereniging plaatsvind. Ook is het van belang om zo snel mogelijk in contact met de eigenaar te komen mochten er medische complicaties zijn met het gevonden dier waarbij toestemming benodigd is voor het behandeld kan worden.

Voor vragen over deze actie of reservering kunt u bellen naar:
0118-613579 (na 13:00)

Of u kunt een mail sturen naar:
info@dierenasielwalcheren.nl

20 juni 2021 18:43