Nieuws

10 jaar op onze nieuwe locatie

Vandaag precies 10 jaar geleden verhuisden wij van Middelburg naar de Maanweg in Vlissingen. Iets wat we helaas door de huidige maatregelen niet kunnen vieren maar wel  een moment om even bij stil te staan...

Vanwege de staat van de gebouwen in zowel Vlissingen als Middelburg werd besloten samen een nieuw asiel te bouwen in Vlissingen. Op 1 december 2008 sloot het asiel aan de Langeleenweg in Vlissingen haar deuren en verhuisden de dieren tijdelijk naar het asiel in Middelburg.
Dat was even passen en meten, want het waren dubbel zoveel dieren in een klein en verouderd asiel. In de tussentijd werd er een begin gemaakt aan de nieuwbouw van het asiel.
Begin 2011 was het dan eindelijk zo ver, de bouw van het nieuwe asiel aan de maanweg in Vlissingen was compleet. Op een zeer warme 7 mei van 2011 konden we verhuizen. Er zaten op dat moment ongeveer 50 dieren in het asiel, maar gelukkig verliep de verhuizing soepel.

Inmiddels zijn we precies 10 jaar verder. 
We vingen in die tijd 1653 honden en 4544 katten  (waarvan 1504 kittens) op!
Er was het afscheid van asiel beheerster Wil van Reine en het welkom van de nieuwe beheerster Melanie Streefkerk.
We veranderden één van de hondenweides in een weide waar boerderijkatten in alle rust op een nieuw huis kunnen wachten.
We vierden ons vijfjarig bestaan groots en hadden jaarlijks mooie open dagen en rommelmarkten.
We maakten ook minder leuke dingen mee, waaronder het afscheid van sommige (langzittende) asieldieren en geliefde vrijwilligers die ons plots ontvielen.
We werden geholpen door grote aantallen vrijwilligers, gesteund door vele sponsors en bezocht door veel nieuwe adoptanten.
We zijn trots dat we zoveel dieren, met uw steun hebben kunnen helpen en herplaatsen!
Op naar de komende 10 jaar!Het oude asiel in Middelburg


De bouw van de hondenkennels


De verhuizing van de dieren 


 

07 mei 2021 13:19