Nieuws

Wie doet er nu zoiets?

Kittens worden gratis opgenomen in ons asiel. Toch is er iemand geweest die het kennelijk teveel moeite vond om een kitten te brengen en het maar gedumpt heeft.
Gewoon weggegooid, maar gelukkig opgemerkt door een bedrijfsbeveiliger op een afgelegen terrein. Het kitten kwam ‘s avonds luid schreeuwend op zijn redder afgelopen.

Via de gewaarschuwde dierenambulance arriveerde het direct in een van onze pleeggezinnen. Het zwaar ondervoede diertje woog 253 gram, terwijl het naar schatting toch zo’n 4 à 5 weken moest zijn. Ze woog dus maar de helft van wat normaal is. Al snel werd duidelijk hoe ze aan mensen gewend was. Behoorlijk getraumatiseerd en bang om (weer) verlaten te worden klampte ze zich, al piepend, stevig vast aan haar pleegouder.

Het gekke van dit verhaal is, dat het ondervoede katje bij binnenkomst heel sterk naar pannenkoeken rook. Een naam was dan ook snel gevonden: Crêpe Suzette. En natuurlijk niet met pannenkoek, maar met uitgekiend voedsel en kleine beetjes tegelijk is Suzette er nu weer helemaal bovenop. Ze is lekker aangesterkt en heeft binnen het groepje pleegkittens dat al aanwezig is zelfs een speciaal vriendje uitgezocht, de kleine zwart-witte Venco. Die twee zijn zo aan elkaar verknocht dat ze samen worden geplaatst. Suzette hoeft dus nooit meer alleen te zijn.

23 juni 2019 17:19