Nieuws

Asieldieren ontvangen Kittenboxen

Basisschoolleerlingen schenken opbrengst project aan asiel
Leerlingen van de Franck van Borssele basisschool hadden onlangs een project over dieren. Een onderdeel daarvan was een bezoek aan ons dierenasiel. De kinderen kregen een rondleiding en konden vragen stellen over alles wat in hen opkwam. Na afloop van de rondleiding werden er door de kinderen grappige lapjeskatten van vilt geknutseld en verhalen over eigen huisdieren verteld.
Bij het afscheid verklapten de scholieren nog een geheimpje: Ze hadden een inzamelingsactie gehouden voor het asiel, maar...de opbrengst was een verrassing.
Toen werden we natuurlijk wel héél erg nieuwsgierig!

Superbedrag

Onlangs is deze verrassing (en wát voor een!) door juf Marjolijn overhandigd aan asielbeheerder Melanie tijdens een bijeenkomst op de school. De leerlingen, 40 in totaal, hadden maar liefst 300 euro bij elkaar gespaard voor de asieldieren! Een hele grote prestatie!

Een héleboel lekkers voor de kittens

Juf Marjolijn vertelde, samen met de kinderen, wat ze allemaal hadden gedaan. Leerlingen hadden kaarten geknutseld die verkocht werden, er was een spaarpot-hond waar centjes in gestopt konden worden en tijdens de zelfverzonnen en door de leerlingen gespeelde theatervoorstelling werd de opbrengst van de verkoop van koffie, thee en limonade bij het bedrag opgeteld.
De asielbeheerder vertelde de kinderen tijdens haar bedankje dat het bedrag besteed zou worden aan kittenboxen. Deze pakketjes bevatten o.a. heerlijke kittenbrokjes en blikjes zachtvoer voor de allerkleinsten. Dat wordt smullen voor alle asielkittens!

14 mei 2019 17:55