Nieuws

Harry, de kat die zijn huis kwijt was

Afgelopen week zijn de Nationale voorleesdagen feestelijk van start gegaan met het Nationale Voorleesontbijt. In bibliotheken, basisscholen en peuterspeelzalen door het hele land werd voorgelezen aan peuters en kleuters uit het Prentenboek van het jaar 2019 “Een huis voor Harry”, geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers.

Voorlezen voor peuters

Ook in kinderdagverblijf Het Zandkasteel in Vlissingen werd voorgelezen. Op verzoek van de leidsters las een vrijwilligster van ons dierenasiel het verhaal van kater Harry. Er werd door de peuters volop meegeleefd met het katertje, dat na een heleboel avonturen zijn huis gelukkig weer terugvond. Dat de groep al wekenlang bezig was met het thema kat was goed te merken. De kinderen haalden de poezenknuffels, die ter illustratie waren meegebracht, enthousiast uit de vervoersmand en er werd volop geaaid en geknuffeld! Hoogtepunt was wel het geven van een flesje aan een babypoes, wat de peuters met overgave deden. Er werd afgesloten met de overhandiging van een mooi kunstwerk dat door de kinderen was gemaakt én een vrolijk liedje over kater Harry.

26 januari 2019 17:28