Nieuws

Acht hondjes vragen de aandacht

Sinds een paar weken zijn er ineens maar liefst acht honden tegelijk in het asiel terechtgekomen. Nu eens geen grote krachtpatsers, maar kleine viervoeters die allemaal een eigen karakter hebben.

Moeilijke start

Deze hondjes hebben een slechte start in het leven gehad; opgegroeid in een schuur, zonder veel verzorging en sociale interactie met mensen. Daarom is het juist zo bijzonder dat ze hun lieve karakter hebben behouden.

Geduld, tijd en aandacht

Geïnteresseerd in een van hen? Dan is het volgende van belang: We zoeken baasjes die veel tijd en aandacht willen investeren en bovendien enige kennis van honden hebben. Verder is het een pré als de toekomstige eigenaar al een sociale, goed opgevoede hond heeft die voor de nieuwkomer een voorbeeld kan zijn. Het baasje moet ook beschikken over een portie geduld, omdat het aanleren van nieuwe dingen nu eenmaal tijd kost.

Pleeggezinnen

De hondjes worden opgevangen in pleeggezinnen, waar alvast begonnen is met het aanleren van goede ‘hondse’ gewoonten. Dit heeft al positieve resultaten opgeleverd. Een aantal hondjes is, uiteraard na een grondige dierenarts-check en opknapbeurt, klaar om aan een nieuw leven te beginnen. Dat hebben ze wel verdiend!

Info nodig?

Voor uitgebreide informatie of het plannen van een bezoek aan een hondje kun je contact opnemen met de asielmedewerkers. Zij beantwoorden je vragen graag en kunnen nuttige tips geven over het hondje van jouw keuze. Tot ziens!

15 februari 2018 19:34