Nieuws

Asielcoryfee BOWIE is niet meer

Herdershond Bowie, die acht jaar lang in ons dierenasiel verbleef, is afgelopen week ingeslapen. Bowie heeft in deze acht jaar veel losgemaakt bij de asielmedewerkers en -vrijwilligers. In 2009 kwam hij, als jonge god, binnen en maakte direct indruk vanwege zijn bijzondere karakter. Een hond waar je rekening mee moest houden. Eentje die zijn voorkeuren overduidelijk demonstreerde. Geen allemansvriend, maar had hij je eenmaal in zijn hart gesloten, dan was dat voor altijd.
Bowie is een half jaar geplaatst, maar daar ging het helaas mis, weer vanwege een bijtincident. Vandaar dat besloten werd om hem niet te herplaatsen. Het asiel werd zijn thuis en is dat tot aan zijn dood gebleven. Tijdens deze periode hebben de asielmedewerkers en –vrijwilligers er alles aan gedaan om hem van een zo huiselijk mogelijke sfeer te laten genieten.

Een vaste club Bowie-fans gaf aandacht, knuffels, deed spelletjes en maakte lange strandwandelingen met hem. Bowie was dol op autorijden en je kon hem niet blijer maken dan met een ritje, iets wat wekelijks plaatsvond. Bowie kreeg ook vaak post. Asielmensen die op vakantie waren stuurden hem een ansichtkaart. Deze werden aan hem voorgelezen en in zijn kennel opgehangen zodat hij ze, vanaf zijn speciaal op maat gemaakte (gesponsorde) Tempura matras kon bewonderen.
Toen Bowie de kracht niet meer had om daarvan op te staan, was de tijd gekomen om van deze veteraan afscheid te nemen. Hij wordt door velen gemist.

28 april 2017 18:24