Nieuws

Voormalige asielhond levert top-prestatie

Natuurlijk zijn alle dieren toppertjes en zeker als ze uit een asiel komen, maar eentje willen we hier nu even in het zonnetje zetten. Afgelopen zomer is het vijf jaar geleden dat we een Border Collie van ongeveer een half jaar jong binnenkregen. Een leuk, speels, leergierig en druk dingetje, waar we snel een huis voor gingen zoeken. Nu wist ik wel een gezin dat altijd ‘tweedehands’ honden had en pas afscheid van hun Duitse Herder (die ook uit ons asiel kwam) had moeten nemen. Maar om nu aan een Border Collie te beginnen…In eerste instantie was men nog niet zo enthousiast, dus dat werd praten en heel goed nadenken.

Flyball fanaat

Om een lang verhaal kort te maken: Charly zat niet lang in het asiel. Zijn nieuwe familie gaf hem het voordeel van de twijfel en heeft er tot op de dag van vandaag geen spijt van. Charlie ging mee naar de hondentraining bij KC Zeeland en bleek een uitstekende Flyball hond te zijn. Flyball, de estafetterace voor honden, een echte teamsport en Charly’s lust en leven. Training of wedstrijd, het maakt Charly niets uit, als hij maar kan ‘ballen’ zoals hij het zelf noemt. Al snel ontpopte hij zich tot een van de beste en snelste flyball honden van het team.

Al vier jaar tweede

Ieder jaar zijn er bij KC Zeeland clubkampioenschappen, zo ook van Flyball. De honden worden dan individueel geklokt tijdens het lopen van de race om zo te kijken wie het snelste is. Al vier jaar lang was Charly een van de potentiele kanshebbers om clubkampioen Flyball van KC Zeeland te worden, maar op de een of andere manier lukte het hem niet om te presteren zoals hij dat normaal deed. Want al vier jaar op rij ging er een andere hond (net voor zijn neus) met de titel vandoor.

Hondenweer deert Topper niet

Tot die zondag in november: Het regende pijpenstelen, koud, wind, kortom: de eerste novemberstorm. Niet echt weer voor Charly en zijn baasje. Of juist wel, want Charly liep de sterren van de hemel en werd door niemand meer ingehaald! Super; een topprestatie voor hond en baas! Als je weet dat een Flyball-baan meer dan dertig meter lang is en dat de hond onderweg ook nog een box moet bedienen om de bal te krijgen en die ook nog mee moet nemen naar de baas, en als ik dan zeg dat Charly dat kon in (schrik niet) 4,22 sec., dan is dat zeker een Topprestatie van een Tophond. Gefeliciteerd Charly en baasje Lars; toppie gedaan!

Maar het allerleukste om te zien is de lol die ze samen hebben; het plezier! Daar gaat het uiteindelijk allemaal om.

Marleen

22 december 2016 16:11