Nieuws

Kittentijd

Gastgezinnen
Het kittenseizoen is aangebroken! Binnenkort zijn er weer van die leuke pluizenbolletjes te bewonderen die naar het asiel worden gebracht. In de gastgezinnen van het dierenasiel groeien deze hummels op tot sociale, mensvriendelijke kameraadjes. Ook moederpoezen en zwangere poezen worden opgenomen in onze gastgezinnen en krijgen aandacht en een liefdevolle verzorging.

Socialisatie
De kittens maken tijdens de socialisatieperiode kennis met de dagelijkse gang van zaken in een huiselijke sfeer. Ze doen daarbij vaardigheden op die van belang zijn voor hun verdere leven tussen de mensen. De kittens worden ontvlooid, ontwormd, ge├źnt, gechipt en krijgen een uitgebreide dierenarts check. Dit geldt ook voor de volwassen poezen die na de kraamtijd tevens gesteriliseerd worden.
Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de asielmedewerkers (0118- 613579). Zij plaatsen je op de wachtlijst en verwijzen je door naar de betreffende gastgezinnen.

Zorgtaak te zwaar? Meld het!
Heb je zelf kittens, een moederpoes of zwangere poes en kun je er niet (meer) voor zorgen? (Houd er rekening mee dat pasgeboren kittens zonder moeder om de twee uur gevoed moeten worden). Of weet je een plek waar buiten-katten leven zonder dat iemand zich daar om bekommert? Meld het! Het asiel/gastgezin kan deze zorgtaak op serieuze en diervriendelijke wijze van je overnemen of aangaan. Voor kittens (tot 3 maanden) betaal je geen afstandsgeld.

08 mei 2016 13:21