Nieuws

Tigri, de Grote Vriendelijke Reus

Bulldog met hart van goud

Graag willen wij een vrolijke reus aan je voorstellen.
Tigri is een Amerikaanse Bulldog, nog maar twee jaar oud en hij heeft een lichamelijk mankement waardoor wij hem graag extra onder de aandacht willen brengen, in de hoop een leuke, nieuwe baas voor hem te vinden.

Schatten van honden

Tigri kwam begin januari dit jaar samen met zijn zus Reda in het asiel vanwege privé-omstandigheden van het baasje. Beide honden waren zo leuk, lief en gezellig dat ze meteen de harten hebben gestolen van al onze medewerkers en vrijwilligers. Deze twee clowns hebben zo'n vriendelijk en vrolijk karakter dat we ons in eerste instantie geen enkele zorgen maakten over het vinden van een nieuwe baas. Het zijn echt lieve, aanhankelijke honden met een grappig en eigenwijs karakter en ook een flinke dosis humor. Gehoorzaamheid moet je van dit ras niet verwachten (ze kunnen een beetje koppig zijn) maar daar krijg je dan wel een dubbele dosis liefde voor in de plaats!

Donkere wolken

Maar helaas kwam er een donker wolkje voorbij drijven. Tigri bleek al snel vaak mank te lopen, vooral aan het eind van de dag, of als hij druk gespeeld had met zijn zus.
Omdat deze grote zware hondenrassen bekend staan om gewrichtsproblemen gingen bij ons alle alarmbellen rinkelen en hebben we hem gelijk uitgebreid laten onderzoeken door onze dierenarts.
Er zijn foto's gemaakt en testen gedaan om te kijken hoe knieën en heupen eraan toe waren.

Hier bleek uit dat zijn rechterpoot artrose heeft in het kniegewricht en lichte HD (de heup sluit niet helemaal netjes aan in de kom). Bij zijn linkerpoot bleek er speling te zitten op de knieband, wat zou kunnen betekenen dat deze geheel of gedeeltelijk gescheurd is, maar de rest van de gewrichten in deze poot zien er wel goed uit (geen artrose en HD).

Geen wilde spelletjes

Op advies van de dierenarts zijn we begonnen met pijnstilling en aangepaste beweging, dit betekent alleen wandelen aan de riem en mag hij niet meer spelen met zijn zus (voor iedereen die bekend is met bulldoggen weet namelijk dat dit er nogal wild en onstuimig aan toe kan gaan, een bulldog die eenmaal op gang is is niet meer zo makkelijk te stoppen!)
Helaas hebben we de twee dus moeten scheiden, maar dankzij wat extra aandacht van onze vrijwilligers hebben de honden hier zelf gelukkig geen last van en vinden ze het prima.
Twee maanden verder gaat het nu eigenlijk heel goed met Tigri. Hij staat onder regelmatige controle van de dierenarts en de poot waarvan de kruisband gescheurd is, daar loopt hij prima op. Zelfs zo goed dat op dit moment een ingewikkelde en zware knieoperatie afgeraden wordt, omdat dat alleen maar zijn andere poot zou belasten. De andere poot gaat ook goed, al merk je dat hij die na meer inspanning wel wat ontlast.

Op ieder potje past een deksel

En nu...willen we natuurlijk op zoek gaan naar de juiste baas voor Tigri. We zoeken een baas die gek is op dit ras en deze sterke hond wel aankan (want sterk is hij wel!). Maar ook een baas die voor deze hond wil gaan ondanks zijn gebreken, en zich er ten volle van bewust is dat deze hond aangepaste beweging nodig heeft en dus geen echt gekke dingen kan doen, zoals ravotten op het strand. Ook zal de nieuwe baas terdege moeten beseffen dat Tigri , naarmate hij ouder wordt, misschien wel veel geld kan gaan kosten. Wij kunnen  niet voorspellen wat de toekomst zal brengen en dus ook niet uitsluiten dat Tigri in de toekomst wel zo'n operatie nodig zal hebben.
Bovendien zal een hond met artrose daar op latere leeftijd steeds meer last van krijgen.
Al met al beseffen wij heel goed dat de zoektocht naar zo'n baas lastig zal worden, maar wij hopen dat er ook op dit potje een deksel past.
Wij zijn ervan overtuigd dat deze geweldige hond het dubbel en dwars waard is en dat hij iemand heel gelukkig zal maken!
Denk jij de gedroomde match te zijn en heb je interesse of wil je meer informatie? Neem gerust contact op, ook ben je van harte welkom om kennis te komen maken.

Hopelijk tot ziens!

01 maart 2016 11:02