Nieuws

Leven in de brouwerij

De baasjes Adrienne en Jan hebben de rode kater Tom geadopteerd. Deze veelzijdige asielkat brengt heel wat leven in de brouwerij!

 

KRENTENBOLKATER

“Tom is een bezig baasje dat alles interessant, mooi en (bijna alles) lekker vindt. Hij is verzot op brood. Dit vonden we de tweede dag dat hij bij ons was al uit. Jan had zijn krentenbollen, om mee te nemen naar het werk, op het aanrecht laten liggen. Nu is dat bij Jip, onze andere kat, geen probleem. Maar Tom vond het wel een goed idee om de krentenbollen mee te slepen naar de bak. Aangezien we nog niet door hadden dat hij een voorliefde voor brood heeft, lag er een aantal dagen een half brood op het aanrecht. Ook dit heeft meneer gevonden en natuurlijk waren er wat happen uit een boterham. Zelfs een pakje Sultana’s in een dichte tas en een dicht pak afbakbroodjes ontkomen niet aan Tom…”

WATER (EN BROOD)

“Onze nieuwkomer is ook verzot op water. Of het nu drinken is, of het spelen met water. Hij springt soms zelfs weleens onder de douche! Dit houdt hij maar even vol. Niet omdat hij nat wordt, maar omdat het water warm is.”

 

SPELEN EN ‘KLETSEN’

“Tom zoekt graag de gezelligheid op. Niet dat zijn ‘broer’ Jip daar altijd van gediend is…Die moet een beetje wennen aan zo’n aanwezig ‘broertje’. Dus dan spelen wij met Tom, of zetten het laserlampje aan om hem even af te leiden.
Verder is Tom erg vocaal ingesteld. Je hoort hem buiten al van een afstandje aankomen. Dan heb je ‘m nog niet gezien, maar wel gehoord. Vaak komt hij dan even checken of we er nog zijn, en dan gaat hij weer naar buiten om verder te gaan met waar hij mee bezig was.
Tom heeft ’t naar zijn zin bij ons en wij…kunnen hem niet meer missen!”

 

Adrienne en Jan

07 juli 2015 13:52