Nieuws

BRAND!

“Nou hebben we hier op ’t asiel toch iets meegemaakt…ik zit er nóg van te trillen!
Op een doodgewone doordeweekse middag begon ineens de sirene te loeien. Ik verslikte me bijna in m’n hondenbrokken!”                       

 

BRANDALARM!


Dat zou toch niet waar zijn? Gelukkig wist Shadow (die weet altijd alles, want die zit hier al zo lang) me te vertellen dat het om een oefening ging. Maar het wás me een spektakel!
Twee brandweerwagens kwamen voorgereden waar zo’n 15 (brandweerman)sterk uitsprong. En dat allemaal vlak voor mijn neus bij de buitenkennel. Ik zat zogezegd 1e rang.”

BLUSSEN!

“Het schijnt dat de (zit)grasmaaier in de hens stond. Met daarbij een enorme rookontwikkeling. Shadow vertelde me dat dat héél slecht voor je is. Vandaar dat de binnenzitters direct naar de buitenverblijven werden gedirigeerd.
Waar ik ook keek, overal waren brandweermensen bezig: aan het overleggen met de asiel BHV-ers, aan ’t regelen, bevelen geven, ventileren en slangen aan ’t uitrollen. Ik kwam gewoon ogen tekort.”
 

 

HARTMASSAGE
 

“Ineens kwam het bericht dat er toch nog een mens was achter- gebleven in het asiel. Deze werd naar buiten gedragen en met hartmassage en mond-op-mondbeademing weer bij z’n positieven gebracht.
En er kwam een heel meelevende mevrouw aangehold. Die dacht dat het -echt- was. Nou, dat kon ik mij voorstellen! Ze maakte zich gigantisch bezorgd om de dieren. Gelukkig kon ze snel worden gerustgesteld.”
 

ALS DE ROOK OM JE HOOFD IS VERDWENEN…

“Na het sein “brand meester” gingen de brandweerlieden aan de koffie met gebak, waarna de boel nog eens flink werd geëvalueerd.
En de hoofd BHV-er van het asiel? Die bleef gedurende de hele operatie de rust zelve. Ze stak er een sigaretje bij op en vroeg koelbloedig:

“Heeft er iemand een vuurtje?”

“Nu moet ik opschieten, want ik ga zo naar m’n nieuwe baas. Da’s weer een héél ander avontuur!”

Groetjes,

Marley

27 mei 2015 19:44