Nieuws

UP TO Date met BHV Cursus

De asielmedewerkers volgden onlangs weer een BHV (bedrijfshulpverlening) herhalingscursus. Ze leren daar onder meer hoe te handelen tijdens calamiteiten.


 

BRANDALARM!

Dat zo’n cursus absoluut noodzakelijk is, bleek vorig jaar, toen er op een bedrijventerrein tegenover het asiel brand uitbrak. Een brand die zich in eerste instantie gevaarlijk liet aanzien, omdat er in het betreffende bedrijfsgebouw gasflessen waren opgeslagen.
Dankzij de BHV training reageerden de asielmedewerkers kordaat en adequaat op deze situatie. Mensen en dieren werden snel in veiligheid gebracht en alle verdere noodzakelijke maatregelen werden genomen.
Gelukkig deden zich nergens persoonlijke ongelukken voor.
Dank aan TRC (Trainingscentrum Vlissingen). Deze organisatie stelde, door middel van sponsoring, de asielmedewerkers in staat  om deel te nemen aan de BHV cursus.

21 maart 2015 15:06