Nieuws

Goede voornemens

Wie heeft ze niet? Of er nu op 1 januari mee gestart wordt, of tijdens een van de overige 364 dagen van het jaar.

Schoonmaakwater uit regenwatertank

In het dierenasiel is een aantal van die goede voornemens (de realisatie van een energiezuinig asiel) al daadwerkelijk uitgevoerd.
Zo wordt al het water, dat gebruikt wordt voor de dagelijks terugkerende schoonmaak, opgepompt uit een regenwatertank. Zelfs de wasmachine, die dagelijks de vele hondendekens en kattenkleedjes weer citroentjesfris doet ruiken, draait op regenwater! En de energieslurpende vriezer is vervangen door een zuiniger exemplaar.

Zuunig Zeeuws asiel

Alle lampen in het asiel zijn vervangen door led verlichting en overal zijn bewegingssensoren aangebracht. Ook de medewerkers en vrijwilligers werken mee aan een zuinig asiel door het gebruik van dure energie zoveel mogelijk te beperken.
Al deze maatregelen dragen er toe bij dat er meer geld overblijft voor dierenzorg.

Big Brother in de goede zin van het woord

Over dierenzorg gesproken: In 2014 is er een camerasysteem aangebracht met een aantal vaste beveiligingscamera’s, maar ook een mobiel exemplaar. Deze camera kan worden ingezet voor observatie van zieke, of herstellende dieren.
Buiten de openingstijden kunnen de asielmedewerkers deze dieren vanaf hun huisadres (via internet) goed in de gaten houden en snel ingrijpen als dat nodig is.
Het asiel is nu dus 24 uur per dag bewaakt, evenals de dieren. Een veilig idee!

07 januari 2015 19:40