Nieuws

Pleegkat Kodi krijgt kans

De ‘pleegouders’ van het dierenasiel vangen thuis tijdelijk dieren op. Honden, puppy’s, katten en kittens die op dat moment extra zorg nodig hebben. Pleegouder Marjolein vertelt:

“Sinds drie weken heb ik een zeer angstig kitten van circa 8 maanden in de bench zitten. Het kitten (dat ik Kodi heb genoemd) was bij binnenkomst zo angstig dat hij zat te trillen.

Vertrouwen

Zijn vertrouwen in de mens was helemaal verdwenen, maar het ontbrak hem ook aan zelfvertrouwen.

Angst

Na bijna drie weken in de bench was er geen enkele vooruitgang, zijn angst was overweldigend.

De andere katten

Wat ik wel zag: Kodi reageerde heel sociaal richting mijn eigen katten. Hij riep ze en wilde met ze spelen, zelfs door de bench. Sinds vorige week kreeg ik het gevoel dat ik hem toch een kans moest geven om hem los in huis te laten. Hij kreeg nu natuurlijk niet veel beweging en de stress om in een bench te zitten (weliswaar een grote) wordt er niet minder om.

Kennismaking

De bench opengezet (alle ramen dicht) en meneer kwam er heel voorzichtig uit nadat de deur al zo’n tien minuten openstond. Mijn kater Mike heeft hem begeleid in de huiskamer (prrrt, prrrrrrt, prrt). Dat was zo leuk om te zien; ik kon er een heel verhaal bij bedenken. Kodi bleef wel een één kant van de kamer, want het was toch wel erg spannend! Zijn oortjes stonden naar voren en hij was heel nieuwsgierig. Mike heeft hem heel goed begeleid. Ik hoop dat Kodi, samen met Mike het (zelf)vertrouwen gaat krijgen, ook richting de mens. Een lange adem en veel geduld is nodig, maar de eerste stap is gezet en die viel absoluut niet tegen!

11 december 2014 19:22