Nieuws

Pleeghondje Cato is geplaatst!

Voor de verandering nu eens geen een verhaal over een kat of kitten, maar over een jong hondje dat opgevangen wordt door pleegouder Sylvia. Cato is een teckeltje van 8 maanden oud en zit al enkele weken bij ons als pleeghondje. Dit, omdat Cato het niet zo geweldig naar haar zin had in een asielverblijf. Teckels staan er om bekend dat ze graag in gezelschap vertoeven, zo ook Cato.

Kadootje

Cato, oftewel Catootje, is in ons huishouden inmiddels omgedoopt tot Kadootje (want dàt is ze hoor!). Ze trekt graag haar eigen plan. In de eerste week liet Cato haar strijdlustige kant zien. Ze viel, bij een geringe aanleiding, onze andere honden aan. Mevrouwtje dacht, na 4 uur  in onze roedel aanwezig te zijn, dat ze vast wel de status van roedelleider verworven had. Maar dat feestje ging niet door en dat begreep Cato maar al te snel. Inmiddels is het blaffen gereduceerd tot zeer klagelijk piepen als madame het niet naar haar zin heeft.  Ze is inmiddels zindelijk en we moeten toegeven dat ze het, ondanks haar pittig karakter, best aardig doet. Ze sloopt (bijna) niets en kan zowel los in huis als in de bench bij afwezigheid van de mens.

Pittige tante

Cato leert heel snel, is pittig en druk zoals het een goede dwergteckel betaamt. Ze is een ‘grote’ hond in een klein lichaampje en graag bezig met ravotten in de tuin, apporteren van allerlei spulletjes die ze werkelijk overal vandaan haalt, ook op commando. Wat behendigheid aanleren, dat vindt ze echt geweldig. Ze kan los lopen van de riem op plaatsen waar het niet gevaarlijk is, en zal je goed in de gaten houden, want ze is wel erg baasgericht.

Gezelligheidsdier

Die band met haar mens brengt ook  verlatingsangst met zich mee. Bij ons thuis, in een roedel van nog 6 andere honden en 4 katten, kan Cato geruime tijd alleen zijn zonder te slopen,  onzindelijk gedrag te vertonen of angst-, en blafgedrag te hebben. Uiteraard wel voorzien van speeltjes en kauwbotjes. Maar wil je Cato alleen thuis laten, dan zal dit zeer langzaam opgebouwd moeten worden.

Spelen en leren

Cato is een hondje om iets mee te doen: trainen, veel lopen en spelen. Dat heeft ze ook nodig om haar energie lekker kwijt te kunnen. Omdat Cato een pittige dame is, die een consequente baas nodig heeft, is zij niet op haar plaats bij kleine(re) kinderen. Teckels vertonen jachtgedrag. Bij Cato valt dit erg mee, maar vogels in de tuin, ja, dat is natuurlijk een feestje… Kijk voor verdere informatie over Cato bij "Honden in het asiel". Je kunt altijd even een afspraak maken om te kijken of Cato JOUW hondje voor het leven is.

Geplaatst

Inmiddels is Cato geplaatst bij hele fijne mensen die helemaal teckel-gek zijn. Dat was direct te zien want Cato vond de mevrouw die kwam kijken meteen geweldig en andersom natuurlijk ook. Ze woont nu bij nog een andere teckel en gaat een aantal dagen per week naar de oppasoma die óók nog twee teckels heeft. En dat is voor Cato natuurlijk een feestje, want dat betekent spelen en ravotten. Wij wensen de mensen heel veel Cato-plezier toe.

06 september 2014 22:03