Nieuws

Tienermoeders, ook in het dierenasiel zijn ze te vinden!

Ken je het programma “Vier handen op één buik”? De tv-serie over tienermoeders die een kindje verwachten en onder niet al te beste omstandigheden leven? Ze worden wekenlang gecoacht door bekende Nederlandse moeders en door hen op weg geholpen om, samen met hun baby, een goede start in het leven te kunnen maken.

In het dierenasiel komen óók tienermoeders terecht. Soms nog geen jaar oud; in de steek gelaten, gedumpt of afgestaan.
 

Een fijn thuis

Deze poezen, die er soms niet al te best aan toe zijn, worden ondergebracht bij pleeggezinnen. Daar worden ze liefdevol opgenomen. Zo kunnen ze in alle rust en veiligheid bevallen en hun kittens opvoeden in een huiselijke omgeving. Kortom: een goede toekomst tegemoet gaan. (De pleegmoeders van dierenasiel Walcheren zijn weliswaar géén bekende Nederlanders, maar dat vinden de poezen geen bezwaar!)

Nieuwe baasjes

De kittens vinden meestal snel een nieuw gezin, maar hun moeder moet vaak lang wachten op een baasje. En dat is toch wel triest, zeker als je bedenkt dat ze haar ‘taak’ zo gewetensvol heeft verricht. Het is immers niet niks om altijd klaar te staan voor grut dat dag en nacht al jouw aandacht opeist! Een bekend spreekwoord: “Na gedane arbeid is het zoet rusten”, gaat zeker op voor deze tienermoeders. Ook zij verdienen een fijn thuis!

Inge Zweedijk; Foto: Paul van Belzen
11 augustus 2014 10:07