Nieuws

Halof en Roxy, twee watjes / schatjes van honden

Goed nieuws! Halof en Roxy zijn geplaatst! 
De twee Amerikaanse Buldoggen zien er op ’t eerste gezicht misschien vervaarlijk uit, maar hun karakters bewijzen het tegendeel. Als u na het zien van de hier afgebeelde foto wat terugschrikt, lees dan a.u.b. toch nog even door, want dit zachtaardige koppel verdient alle aandacht!
 

Alleen positieve eigenschappen

De mensen van het dierenasiel zijn dol op deze twee ‘watjes’. Als ik ze opzoek in de kennel worden Halof en Roxy dan ook in alle toonaarden aangeprezen. Want het is nu eenmaal een feit dat hun positieve eigenschappen de boventoon voeren. Heeft u even? Dan begin ik gelijk maar met de álleraandoenlijkste. Broer en zus worden iedere avond ingestopt door een van de asielmedewerkers, en dat is géén verzinsel. Dus echt op de babymanier, lekker warm onder een dekentje. De neuzen van die twee krullen dan van geluk (als het katten waren zouden ze keihard spinnen). Ziet u het al voor zich, die twee kanjers van honden, samen in één mand, samen onder één deken? Het spreekt voor zich dat deze kameraadjes bij elkaar moeten blijven.

Relaxt wandelen

Mocht u nu denken dat het uitlaten van dit stel een probleem is: daar klopt niets van. Halof loopt keurig naast de baas en Roxy zou (wat haar betreft) niet eens aan de riem hoeven, die loopt gewoon gezellig met u en Halof mee. Beide honden kunnen zonder oppas thuis blijven als de baas eens eventjes weg moet. Ze hebben immers elkaar! Ook houden ze van autorijden.

Lekker gek doen

De doggen spelen het liefst met piepspeeltjes, houden van lekker gek doen, knuffelen én voetballen. Volgens de asielmedewerkers zijn de wit-bruine, zevenjarige honden (Roxy is inmiddels gesteriliseerd) uitstekend geschikt voor beginners. U hoeft dus geen uitgebreide kynologische kennis te bezitten om met deze dieren door de bocht te kunnen. Halof en Roxy zijn het bewijs dat er in een asiel niet alleen onopgevoede, of moeilijke honden zitten.

Inge Zweedijk
24 februari 2014 20:02