Nieuws

Haken en breien voor blije asieldieren

Wie haakt/breit het grappigste, ondeugendste, liefste hondje of katje? Het dierenasiel Walcheren is een campagne gestart waar we je medewerking voor vragen. Een actie waarin gebreide en gehaakte hondjes en katjes de hoofdrol spelen. We zouden het heel leuk vinden als breisters/haaksters een hondje of katje maken en hun creatie schenken aan ons. Handwerksters zoeken vaak een goed doel voor hun creaties. Wij hebben een geweldig doel!

De gehandwerkte diertjes worden na ontvangst tentoongesteld in het asiel en we verbinden tevens een wedstrijd aan deze actie. De winnaars worden rond Dierendag in het zonnetje gezet. Alle gebreide hondjes en katjes worden ingezet om asieldieren onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. Tijdens markten, braderieën en evenementen zullen ze verkocht worden ten bate van de asieldieren.

Hoe kun je meedoen?

Wil je deelnemen aan deze actie? Hieronder vind je een aantal linkjes naar brei- en haakpatronen, maar je mag natuurlijk ook eigen patronen gebruiken. De hondjes en katjes kunnen tot 23 september bij het dierenasiel aan de Maanweg in Vlissingen ingeleverd worden tijdens  openingstijden. Als je nog vragen hebt over deze actie dan kun je een e-mail sturen naar sponsoring@dierenasielwalcheren.nl.

Patronen

Op internet kun je veel haak- en breipatronen vinden. Hieronder enkele voorbeelden:
Haakpatroon kat
Haakpatroon teckel
Breipatroon kat
Een breipatroon van een hond is op te vragen via sponsoring@dierenasielwalcheren.nl.

Veelgestelde vragen

Mag iedereen meedoen? Ja, dat mag, hoe meer het hondjes en katjes gaat ‘regenen’ hoe leuker! We  hopen dat er heel veel mensen gaan meedoen.

Kan de maker / maakster de hondjes/katjes een persoonlijk tintje geven? Ja, des te leuker! De diertjes kunnen worden versierd met pailletjes, knoopjes, strikjes enz. Ook zou het erg leuk zijn als de hondjes en katjes een naam krijgen. Er kan ook een verhaaltje bij, of een gedichtje, maar dit hoeft niet.

Mogen er meerdere hondjes/katjes door één persoon worden gemaakt? Hoe meer hoe liever!

Wanneer moeten de creaties af zijn? Maandag 23 september moeten alle diertjes in het asiel zijn.

Moeten we de hondje en katjes zelf naar het asiel brengen? Ja, ze kunnen ingeleverd worden bij het dierenasiel aan de Maanweg in Vlissingen (zie de openingstijden op de website).

Mogen er ook andere diertjes gemaakt worden? Omdat het om een asielcampagne gaat houden we het graag bij hondjes en katjes.

Op wat voor manier krijgen de winnaars bericht? Dit gebeurt per brief via het dierenasiel.

Mogen er ook grote honden of katten gemaakt worden? Nee, het is de bedoeling dat je je zoveel mogelijk aan de afmetingen van de patronen houdt.

Is het ook toegestaan om een hondje of katje van stof te maken? Dat kan, maar je moet dan zelf voor een patroon zorgen en de afmetingen zoveel mogelijk afstemmen op de brei-/haakpatronen.

Hoe weet men welk hondje of katje van wie is? Bij het asiel liggen zakjes gereed en in dit zakje zit een briefje waarop de gegevens van de maakster moeten worden ingevuld. Verder mag de maakster er ook een verhaaltje of gedichtje bij inleveren. Het briefje + hondje of katje worden in  het zakje gedaan, zodat we alle gegevens bij elkaar hebben.

Tips en technieken

14 juli 2013 10:22