Nieuws

Wilde dieren in Dierenasiel Walcheren

Op zaterdag 23 maart verkeerde het Dierenasiel Walcheren in tropische sferen. Tijdens de open dag konden bezoekers een kijkje nemen in de nieuwe kattentuin voor verwilderde katten. Het was een gezellige boel, met verschillende leuke activiteiten. Zo konden kinderen een eigen dierenmasker knutselen of zich als woeste tijger of Oosterse prinses laten schminken. Natuurlijk waren er ook lekkere tropische hapjes en drankjes. Tijdens de open dag zijn er drie dieren geplaatst. Er zitten nog steeds veel dieren op een nieuw baasje te wachten.

Kattentuin

Bij de bouw van het nieuwe dierenasiel is rekening gehouden met een buitenverblijf speciaal voor verwilderde katten. Dankzij diverse giften van particulieren, stichtingen en een serviceclub kon het Dierenasiel Walcheren in 2012 aan de slag met de aanleg van de kattentuin. Er is precies uitgedokterd hoe het kattenverblijf eruit moest komen te zien. Lekker veel ruimte, bosjes om te schuilen en twee tuinhuisjes met comfortabele mandjes voor het middagdutje. Inmiddels is het buitenverblijf helemaal gereed en hebben de verwilderde katten in het asiel er naar tevredenheid hun intrek genomen.

Over de katten

Verwilderde katten zijn katten die niet of nauwelijks in contact komen met mensen. De katten leven vaak in groepen rondom plaatsen waar voedsel te vinden is. Denk aan campings, industrieterreinen met bijvoorbeeld een visgroothandel of gewoon plaatsen waar mensen de katten voeren. Deze katten zijn schuw, hebben een goed jachtinstinct en zijn moeilijk te benaderen. Indien de katten voor overlast zorgen, vangt het dierenasiel ze vaak in samenwerking met de dierenbescherming. Soms worden ze na castratie teruggezet. Soms worden ze opgevangen in het dierenasiel. Omdat deze katten niet gewend zijn aan mensen, zijn ze nauwelijks te plaatsen bij gezinnen. Ze zijn wel zeer geschikt als ‘muizenvangers’ op boerderijen, maneges of campings.

Openingstijden

Interesse in een hond of (verwilderde) kat? Neem dan contact op met het dierenasiel.  Het dierenasiel is geopend op maandag tot en met vrijdag van 13.00 – 16.00 uur en op zaterdag van 11.00 – 12.30 uur. Voor meer informatie kijk ook op www.dierenasielwalcheren.nl.

14 maart 2013 08:06