Nieuws

Weightwatchers, pubers en krasse knarren

In het asiel worden dieren binnengebracht met allerlei verschillende achtergronden. Honden en katten die direct herplaatst kunnen worden, maar ook dieren met problemen. Zo is het opvallend dat er regelmatig katten binnenkomen die flink aan de maat zijn. Maar daar is wat aan te doen, zoals je vast wel zult weten: bewegen en diëten. Vandaar dat er tegenwoordig in het asiel een speciaal clubje te vinden is waar de spreekwoordelijke zweetdruppeltjes in het rond vliegen. Dit ‘afslankinstituut’, de puberafdeling en de krasse knarrenclub stellen we graag aan je voor.

De Weightwatchers (lotgenotengroep)

De welgevulde dames en heren poezen en katers zijn ondergebracht in een speciale afdeling, de Weightwatchers. Hier wordt hen geleerd dat het leuk is om de pootjes te strekken en om uit die comfort zone te komen voor een pittige workout. Het aangepaste light-dieet dat wordt aangeboden in speciale voerpuzzels, zodat de obese-katjes moeten werken voor de kost, is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse training. Natuurlijk worden ze flink gecoacht door de asielmensen die hen luidkeels aanmoedigen bij de dagelijkse rek- en strekoefeningen. En vergeet vooral de deskundige begeleiding en het strenge toezicht van de dierenartsen niet! Want alles gaat volgens het boekje. Dus géén crashdiëten, maar een gezonde, en op het individu toegesneden afslankmethode in een rustig tempo. Er zijn door deze manier van afvallen al diverse voormalige dikkerdjes doorgestroomd naar een andere afdeling. Daar wordt voortgeborduurd op het doorvoeren van een gezond leefpatroon.

Cat’s Café

Een groep jonge poezen- en katerpubers die het ene moment aartslui zijn en het andere moment als stuiterbal door het leven gaan. Dat komt natuurlijk door de hormonen. ’s Ochtends zijn ze niet vooruit te branden en liggen ze tot het middaguur voor Pampus in hun mandje (en niet altijd in hun eigen mandje!). Het valt voor de asielmensen niet mee om daar vroeg te beginnen met de schoonmaak, want er is geen doorkomen aan! Een wirwar van spulletjes, troep, half opgegeten visjes, de kattenbakken overvol en de steentjes in het rond gevlogen. Soms zelfs een hoopje braaksel in een hoek, kortom: geen frisse bedoening. En het gebral is niet van de lucht! “O, Kareltje was weer zo bezig gisteravond, hij is met zijn gekke kop zomaar van de hoogste kooi afgesprongen. Lachuuuh! En Daisy en Minoes maar smoezen, wat een melig stel! Die sliepen om vier uur nog niet. Hoorde je die Krasse Knarren van hiernaast tegen de muur bonken? Ha ha!” Het is wel duidelijk dat er aan deze anarchie niet veel te doen is. Kattengedragsdeskundigen geven het volgende advies: oordopjes in en wachten tot het vanzelf weer overgaat!

De Krasse Knarrenclub

Deze ‘kattige’ oudjes hebben natuurlijk veel slaap nodig. Ze kunnen dan ook tamelijk knorrig reageren als hun vaste (slaap)ritme doorbroken wordt. En al helemaal als dat door brallende pubers is! Zitten de senioren aan het middagmaal, dan rollen de pubers pas hun bedje uit. En als de Krasse Knarren eens vroeg onder de wol willen, dan worden ze uit de slaap gehouden door de oerwoudgeluiden uit het Cat’s Café. Op zich valt daar weinig aan te doen. Tenslotte moeten de ouwetjes ook niet helemaal buiten de maatschappij komen te staan en ze zijn zelf ook jong geweest! Een aantal Krasse Knarren heeft trouwens totaal geen hinder van geluidsoverlast omdat het gehoor niet meer je van het is.

Er wordt getracht om het ongerief van de oudjes wat te compenseren door flink in te spelen op de behoeften van de senioren, zoals superzachte mandjes met pluizige dekentjes. Ook de voeding is aangepast. Sommige oudjes hebben gebitsproblemen en kunnen niet zo goed meer knabbelen. Zij krijgen een speciaal diner voorgeschoteld. En zijn de ledematen ietwat stram en stijf? Dan wordt er gezorgd voor een makkelijk bereikbaar bedje.

Lotgenoten

Zo is er voor ieder dier een eigen lotgenotengroep waar poezen en katers zich volledig thuis kunnen voelen. En dacht je dat dit het was? Nee, er zijn nog véél meer afdelingen. De volgende keer komen Club Kriebel Krabbel, De Wildplassers en Huize Ondeugd aan bod!

Inge Zweedijk
17 februari 2013 11:50