Nieuws

Zwarte Kattendag op 29 september

Een rondleiding door een heuse heks, toverdrankjes en magische lekkernijen. Op zaterdag 29 september staan we wel op een heel bijzondere manier stil bij de jaarlijkse dierendag. Wij organiseren dan van 11.00–15.00 uur De Zwarte Kattendag. Het is de bedoeling dat alle zwarte katten in het dierenasiel op deze dag een nieuw baasje krijgen.

Het nieuwe zwart

Er zijn op dit moment ongeveer 15 zwarte katten (zwart-witte ook meegerekend) in het dierenasiel, waaronder een paar kittens. De zwart(witte) katten worden niet zo snel geplaatst en dat vinden we erg jammer. Misschien zijn ze wel te gewoontjes? Men wil tegenwoordig graag iets aparts. Toch hebben zwarte katten voordelen: ze zijn net zo lief of ondeugend als alle andere kleurtjes, ze passen bij ieder interieur en volgens trendwatchers wordt zwart ‘het nieuwe zwart’ deze winter!

Magische transformatie

Om goed kennis te kunnen maken met hun potentiële nieuwe baasje, nemen de zwarte katten op zaterdag 29 september hun intrek in de kittenkamer. We toveren deze kamer dan om tot een ‘toverhol’ met toverboeken, flessen en potten met brouwsels, gedroogde kruiden, boomstammetjes om op te zitten, spinraggen, een uil en vleermuizen.

Is er een match?

Om impulsbeslissingen te voorkomen kunnen bezoekers tijdens de opendag een kat bespreken, maar nog niet meteen meenemen. Belangstellenden kunnen een afspraak maken om de kat in de week daarna op te halen. Ben je niet op zoek naar een hond of een kat, maar wil je wel graag komen kijken? Natuurlijk ben je ook dan van harte welkom. Je kunt een rondleiding krijgen door een heuse heks, genieten van een lekker toverdrankje en van diverse magische hapjes.

Manon Veroude
18 september 2012 19:36