Nieuws

Twee bijzondere cadeautjes

Als opvanggezin voor pleegkittens heb je niet alleen te maken met verzorging, voeding en socialisatie, maar ook met tal van andere aspecten. Aspirant adoptieouders bijvoorbeeld, die op bezoek komen om met hun adoptiekitten kennis te maken en hem of haar te zien opgroeien. Het is ontzettend leuk om de ontwikkeling van zo’n kleintje te volgen. Een kitten wordt nu eenmaal pijlsnel groot. Een aandoenlijk kereltje dat 100 gram bij de geboorte weegt, verandert in no time in een stoere kater van 4 kilo.

Adoptieouders in spé

Vorig jaar december maakten we kennis met JaapJan, een toekomstige adoptieouder. Hij wilde, samen met zijn vrouw Loura twee katertjes adopteren. Eigenlijk is december niet echt de tijd voor jonge katjes, maar we hadden nog twee ‘laatkomers’ die, toen ze bij ons kwamen, nog flink gesocialiseerd moesten worden. Dat was al aardig gelukt, maar ze waren voor vreemden nog niet erg toeschietelijk. JaapJan vond het erg moeilijk om een besluit te nemen, omdat de kittens nog niet geheel gesocialiseerd waren. Na lang nadenken werd, in goed overleg, besloten om de kittenwens dan nog maar even uit te stellen en te wachten op seizoen 2012. Eigenlijk was het de bedoeling van JaapJan om de kittens cadeau te geven voor Loura’s verjaardag in december. Dit was uiteraard wel goed doorgesproken en beiden stonden volledig achter het idee. Maar helaas ging deze verjaardagsverrassing nog even niet door. JaapJan liet zich echter niet ontmoedigen en vond hier een heel creatieve en leuke oplossing voor!

De Kitten Cadeaubon

Nog meer gespuis in huis? JA! Zodra de voorjaarskriebels in het kattenrijk ontegenzeggelijke gevolgen hebben, hopen er twee kittens op de Noordsingel te komen wonen. Twee katertjes als die keuze er is. Een betrouwbaar adresje is er vast.
Tot die tijd zal je moeten aankijken tegen deze ‘Kitten Tegoedbon’. Wel staan er nu al (en dat is de voorbode van je cadeau) een paar elementaire kattenzaken in casa Kleinepier-Ritsema. Inpakken in cadeaupapier werd een beetje lastig, dus open en bloot loop je nu al aan tegen: eet- en drinkbakjes, een kattenbak, een krabpaal, een slaapmandje en speeltjes. Alvast een beetje tijd om te wennen en na te denken over de namen van de katjes.
Van harte gefeliciteerd! JaapJan.

Eindelijk…ze zijn er!

Na diverse mailtjes van JaapJan en Loura, allemaal in de trant van: Zijn ze er al….? kwam er op Koninginnedag toch eindelijk schot in de zaak. Twee gecyperde broertjes werden in ons pleeggezin opgenomen. Dit bleken dé geschikte katertjes voor JaapJan en Loura te zijn! Bij het eerste bezoek was de zaak al beklonken. Ellert en Brammert, genoemd naar de twee reuzen uit een Drentse sage, zouden hun definitieve thuis gaan vinden bij de adoptieouders die zoveel geduld hadden betoond! Aldus geschiedde. Ellert en Brammert werden omgedoopt tot Bowie en Bungee. Hoe het verder ging vertelt JaapJan via e-mail: 

Hoi Inge, 

Zal je even bijkletsen over onze ‘kinderen’. Tjonge, wat genieten we en Bowie en Bungee ook. Terwijl ik dit tik, zitten ze spinnend naast elkaar op het stoeltje naast me. Na hun gebruikelijke dolle buien zijn ze enorm aanhankelijk en lief. Zo meteen zullen ze wel weer achter elkaar aanvliegen door het hele huis (gelijk hebben ze)! Daar kunnen we rustig een half uur aan een stuk naar kijken. Dan weer amuseren ze zich met speeltjes, dan weer rollen ze over elkaar heen, bijten ze elkaar in de achterpoten om daarna weer elkaar te wassen. Zo schattig! De gordijnen beneden vouwen we maar omhoog, want die zijn machtig interessant om elkaar te begluren en bij langskomen te bespringen. Gevolg is dat ze elkaar volgen de hoogte in. Nachtje op bed hebben we ook al uitgetest. Ging prima tot 5 uur. Toen waren de heren wakker en dus wij ook. Daarna maar weer gewoon op hun eigen stekje laten overnachten. Dat gaat prima. Net als alles trouwens. Ook bij visite tonen ze zich bepaald niet eenkennig. Stelen meteen de show. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar het komt er op neer dat het een prachtige move is geweest om B&B in huis te halen. Zijn jullie weer een beetje bij. Dank nog voor de uitstekende opvang en ‘opvoeding’. Daar genieten/profiteren wij nu van.

Ps. Wat die gordijnen betreft: daar heb ik nog wel wat tips over teruggemaild!
 

Inge Zweedijk
18 juni 2012 09:46