Nieuws

Berichten uit het Catshuis - Hoofdredacteur Gommert doet een boekje open

Door dit korte bericht werd onze nieuwsgierigheid gewekt. Tenslotte is het al maanden geleden dat er iets redactioneels vernomen werd uit de catacomben van het dierenasiel. Het interview met hoofdredacteur Gommert zullen we niet snel vergeten. Tijdens het interview worden er al snel twee zaken duidelijk. Gommert is de baas en duldt geen tegenspraak. Dat valt op te maken uit de op zijn kattenluik aangebrachte stelling: Waar katers huizen is geen plaats voor muizen. Op onze vraag of hij misschien refereert aan: Als de kat van huis is dansen de muizen, krijgen we een ietwat brommerige snauw. Dus maar snel de koe bij de horens gevat en gevraagd naar het hoe en waarom van de gloednieuwe redactie van Het Catshuis.

Het heeft wel erg lang geduurd voor er een nieuwe asielredactie was?

Zoiets heeft tijd nodig. Bob, de vorige redacteur had zijn hielen nog niet gelicht, of er ontstond oorlog. Iedereen zag zijn kans schoon. Hoeveel verzoeken ik wel niet op mijn bureau heb gehad, want: “ze wouen allemaal wel in de redaksie.” Maar spel- en taalfouten worden hier dus niet getolereerd (Gommert zet zijn woorden kracht bij door een ferme zwiep van zijn staart). Dat was punt een! Volgende punt: Bob had er een puinhoop van gemaakt! Overal kattenkrabbels, verspreid door het hele asiel! Ik heb dat eerst allemaal moeten uitzoeken. Was onbegonnen werk en ik had toen nog niet eens een secretaresse.

Hoe is de naam “Het Catshuis” tot stand gekomen?

Ach, dat was eigenlijk een lolletje van mijn kant, omdat het zo lang duurde allemaal kun je een zekere parallel trekken; veel gezwets, snap je?

Maar nu kan de nieuwe redactie van start?

We zijn er klaar voor, de kater is door de kerk als ik het zo mag uitdrukken. En nu moet je afronden, want onze eerste vergadering begint over 5 minuten.

Laatste vraagje dan maar: Waar gaat de redactie zoal over berichten?

Daar kan ik kort over zijn. Dat wordt besproken in de komende vergadering.

De resterende 5 minuten benutten we om nog snel wat vragen aan Gommert te stellen, zodat we hem toch wat beter leren kennen. Aan zijn gezicht te zien heeft hij er niet veel zin in.

Lievelingsboek: Dat is onbetwist A Tale of Two Kitty’s. Dat boek heb ik verslonden in mijn jeugd!
Leuke jeugd gehad? Valt weinig over te melden, pa was er snel vandoor, maar met m’n moeder had ik een goede band en die is al weer heel wat jaartjes in de kattenhemel.
Favo gerecht: Veel en vet.
Beste herinnering: Moet nog komen.
‘Oeps’-moment: Heb ik niet, ik denk altijd na voordat ik niets doe.
Blij word ik van: Een korte redactievergadering.
Groepsdier of einzelgänger: Geef mij mezelf maar.
Favo gadget: Mijn uiterst comfortabele zitzak, overgenomen van Bob.
Lievelingsfilm/acteur/actrice: Pussy Galore uit Goldfinger. Wát een actrice, die Pussy!
Hobby: Luieren.
Ultiem relaxmoment: Zie vorige vraag.
Houd niet van: Zeurderige poezen.
Dit wil ik nog kwijt: En nu moet je echt weg!

De volgende keer stellen we graag de rest van de redactie aan u voor!

Inge Zweedijk
01 mei 2012 07:39