Nieuws

Verwilderde kattenopvang

Een niet zo eenvoudige, maar wel dankbare klus! Het dierenasiel vangt niet alleen sociale poezen en katers op. Regelmatig worden er verwilderde katten binnengebracht. Via de dierenambulance of door mensen die zo’n kat in hun omgeving vinden en de (terechte) mening zijn toegedaan dat ook deze dieren een thuis verdienen. Of dat nu op de vanglocatie is, op een boerderij waar ze hun vrije leventje kunnen voortzetten (nadat ze ‘geholpen’ zijn) of toch in een huiselijke situatie. Er wordt altijd gekeken wat de beste oplossing is voor elk individu.
 

‘Spetterende draakjes’

Verwilderde kittens kunnen tot een bepaalde leeftijd gesocialiseerd worden. Komen deze kleine ‘spetteraars’ bij het asiel binnen, dan worden ze in een pleeggezin ondergebracht. Daar maken de kittens kennis met het gewone dagelijkse leven. Ze leren de gang van zaken in een huiselijke omgeving kennen, zoals de omgang met kinderen, de deurbel, tv, stofzuiger, andere huisdieren, visite, de maaltijden en de kattenbak en nog veel meer! En wat heel belangrijk is: door veel knuffelen en spelen wordt het vertrouwen in de mens opgebouwd.

Ieder dier heeft recht op een veilige plek

Het is niet alleen heel leuk om zo’n kitten te begeleiden, maar ook fantastisch om te ervaren dat het gesocialiseerde katje uiteindelijk op zijn/haar plek belandt: het nieuwe thuis. Want daar gaat het uiteindelijk om. Ieder dier heeft het recht op een eigen, vertrouwde en veilige omgeving.

Inge Zweedijk
02 januari 2012 21:51