Nieuws

Kinderen knutselen voedselspeeltjes

De katten in het dierenasiel zijn afgelopen week verrast met wel heel bijzondere speeltjes. Tien kinderen van basisschool ’t Springtij gingen enthousiast aan de slag met wc-rolletjes en plastic bekertjes. Het resultaat: verschillende voedselspeeltjes. Deze speeltjes kun je gebruiken om te voorkomen dat katten lui worden en zich gaan vervelen. Het voer wordt ‘verstopt’ in het speelgoed, waardoor de katten hun best moeten doen om het voer eruit te krijgen. Na het knutselen werden de speeltjes meteen uitgeprobeerd. Het was even puzzelen, maar uiteindelijk kregen de katten het toch voor elkaar om het eten te pakken te krijgen.

De knutselmiddag werd georganiseerd door vier communicatiestudenten van de Hogeschool Zeeland. Naast het knutselen konden de basisschoolleerlingen ook meedoen aan een speurtocht door het dierenasiel. De kinderen hadden het reuze naar hun zin aan de Maanweg in Vlissingen. 

18 december 2011 10:59