Nieuws

Bob's blog #6 - De ouwetjes doen het nog best!

Daar wil ik toch wel even mee beginnen, na al dat kittengeweld! Want ik heb de laatste weken niets anders gehoord dan kittens, kittens en nóg eens kittens! En wij senioren zijn er óók nog, zoals u ziet. De hoogste tijd om voor ons, de vergeten groep ‘babyboomers’, ook eens wat te organiseren dacht ik zo!

 

Super Mom

Bovengenoemde opmerking moest me eerst even van het hart. En dan nu die kitten shower. Poeh, wat een drukte bracht deze weer met zich mee. Een kitten shower. Wist niet eens wat het was. Ben maar eens te rade gegaan bij moeder Perzikje. Die heeft met haar drie pootjes maar liefst vier kittens opgevoed. Ga er maar aan staan als alles een andere kant op loopt. Dan heb je die vierde poot toch eigenlijk wel hard nodig! Perzikje wist, als super mom, natuurlijk precies wat zo’n kitten shower inhoudt. Op een stille avond heeft ze dat aan mij en mijn maat Kees eens rustig en precies uit de doeken gedaan. Kees Krulstaart deed eerst alsof hij het allemaal begreep, maar dat was grootspraak. Hij snapte er geen biet van. En toen we hoorden dat “Bietje” op de kitten shower poster stond werd het helemaal abracadabra!

Het was dringen!

Uiteindelijk is ons, na de geduldige uitleg van Perzik, toch veel duidelijk geworden. Eigenlijk heb ik het in mijn vorige blog ook al gezegd: “Kom alsjeblieft al die spring in ‘t velds halen, ik en Kees worden er horendol van!” Nou, dat was niet tegen dovemansoren! We zouden starten om twee uur, maar om half twee stonden de eerste gegadigden al te dringen op de stoep voor het asiel. Om nou te beweren dat men bijna op de vuist ging om de kittens zou een tikje overdreven zijn, maar…. het scheelde af en toe maar weinig!

 

Asiel file!

De medewerkers en vrijwilligers konden het kleine grut niet aangesleept krijgen (om het maar eens oneerbiedig te zeggen). En aan poezenvragen geen gebrek: grote poezen, kleine poezen, dove poezen, blinde poezen, stoute poezen, plaspoezen, poezenrelaties, alles kwam aan bod! Dus hebben we weer een hoop mensen wijzer kunnen maken, want degenen die niet bij de kittens konden vanwege de grote ‘verkeersopstopping’ in het dierenasiel, kwamen als vanzelf bij mij en Kees terecht!

Allemaal muisjes

De beschuiten met muisjes waren niet aan te slepen. De medewerkers lopen nu nog te stofzuigen om al die muisjes weg te werken. Als het nu nog échte muisjes waren hadden ik en Kees wel een handje geholpen! En ik zag tijdens het feest vanuit mijn ooghoeken een jongetje, dat uit ieder bekertje champagne een slokje nam. Nou ja, ’t kon geen kwaad, want het was tenslotte kinderchampagne.

Fotomomentje

Als klap op de vuurpijl mochten alle nieuwe kittenouders met hun uitverkoren lieveling op de foto! Iets waar maar al te graag gebruik van werd gemaakt. De kattenbaby’s waren zo onder de indruk van al die grote en kleine mensen, dat ze zich zonder protest lieten vereeuwigen. Volgende keer willen wij oudgedienden ook wel zo’n staatsieportret 

Alle kittens geplaatst

Moe maar voldaan leunden we na alle festiviteiten achterover. Want ik en Kees hebben het toch maar weer mooi gefikst samen: alle kittens zijn weg, eh…geplaatst. En dat waren er toch meer dan 20! Of zoiets, want we raakten steeds de tel kwijt door al dat wriemelende spul. Dat we dit nog mogen meemaken! Zaterdagnacht daalde er dan ook een heerlijke rust over het asiel. Zalig geslapen!

Naschrift

Nog effe een ps(je) van Kees Krulstaart, voor alle (on)duidelijkheden: Moederpoes Perzikje heet zo, omdat alle moeders in het asiel een groente-, of fruitnaam krijgen (het thema voor dit jaar is groente en fruit). Wie verzint er nu zoiets! Kitten Bietje op de kitten shower poster was de helft van het duo Krootje en Bietje (een tweeling uit 2010). En deze poster was zo’n succes, dat ie overal waar hij opgehangen is werd meegepikt door het publiek! Dat is ook niet verwonderlijk, want de posterfoto, de reportagefoto’s en de portretjes van de baasjes met kitten zijn gemaakt door onze speciale kattenfotograaf, Paul van Belzen.

Tot zover. En….ik houd jullie op de hoogte!

Een kop van Bob
 

Inge Zweedijk
01 september 2011 21:51