Nieuws

Nieuwe dierenasiel opent haar deuren

Op vrijdag 20 mei a.s. hebben wethouders Albert de Vries (Middelburg) en Marin de Zwarte (Vlissingen) de eervolle taak om de laatste klus uit te voeren, namelijk de officiële opening van het nieuwe Dierenasiel Walcheren. Op zaterdag 21 mei opent het nieuwe dierenasiel haar deuren voor het publiek. Alle belangstellenden zijn dan van harte welkom om het nieuwe onderkomen te komen bezichtigen. De open dag is van 10.00 uur tot 15.00 uur. Er zijn op deze dag verschillende leuke activiteiten, voor jong en oud!

Speurtocht

Voor kinderen is er een leuke speurtocht door het nieuwe asiel. Bij het inleveren van hun vragenlijst krijgen zij een leuke attentie. Ook is er een ballonkunstenaar die verschillende diertjes knutselt en zijn er mensen die de kinderen schminken. Honden- en kattenbezitters kunnen advies krijgen over het gedrag van hun huisdier. Verder krijgen bezoekers de kans om enveloppen te trekken waarmee zij een prijs kunnen winnen en is er een rommelmarkt. Het is deze dag niet mogelijk om een dier te adopteren. Wel kunnen mensen een dier reserveren en later die week op komen halen. Dit doen we om te voorkomen dat mensen impulsief een beslissing nemen waar ze later spijt van krijgen.

Steun is nog steeds broodnodig

Door een fusie van de voormalige dierenasielen Vlissingen en Middelburg en de verkoop van beide locaties was het mogelijk om een nieuw asiel te bouwen. Dat was hard nodig, gezien de staat van de twee oude locaties. De bouw van het nieuwe onderkomen was een kostbare zaak, maar ook het onderhoud van het pand en de dagelijkse verzorging van de dieren kost veel geld. Naast de subsidies van de drie Walcherse gemeenten en de plaatsings- en afstandsgelden van de dieren is alle financiële hulp dan ook van harte welkom en nog steeds broodnodig. Mensen die het dierenasiel een warm hart toedragen, kunnen donateur worden of een honden- of kattenverblijf sponsoren. Donateur worden kan al voor 12,50 euro per jaar en een hok sponsor je al vanaf 150 euro per jaar. Hokkensponsors krijgen een eigen naambordje op het verblijf. Tijdens de open dag is er een speciale actie. Alle bezoekers die zich aanmelden als donateurs of hokkensponsor krijgen dan een leuke attentie! 

Verhuizing

Op zaterdag 7 mei zijn de dieren verhuisd van de locatie aan de Oostperkweg in Middelburg naar het nieuwe onderkomen aan de Maanweg in Vlissingen (naast de milieustraat van de gemeente). In totaal verhuisden er zo’n vijftig dieren. In het nieuwe asiel is ruimte voor 120 katten en 24 honden. Het dierenasiel is geopend op maandag tot en met vrijdag van 13.00 – 16.00 uur en op zaterdag van 11.00 – 12.30 uur. 
 

18 mei 2011 10:31