Nieuws

Operatie verhuizing: Geslaagd!

Afgelopen zaterdag is het Dierenasiel Walcheren verhuisd naar het nieuwe onderkomen aan de Maanweg in Vlissingen. Zo’n dertig medewerkers en vrijwilligers waren opgetrommeld om de dieren en de laatste spullen over te brengen. De verhuizing liep gesmeerd. Dat kon ook niet anders, want de medewerkers en de coördinator van de verhuizing, Peter ter Meulen, hadden alles tot in de puntjes voorbereid.

Warme dag

Om 8 uur ‘s morgens was iedereen aanwezig. Het beloofde een warme dag te worden. Zaak om de dieren voor de ergste hitte van Middelburg naar Vlissingen te verhuizen. De honden gingen onder leiding van medewerkster Simone Randwijk per twee naar hun nieuwe verblijf. De katten en de konijnen mochten met zijn allen met de verhuisauto mee. Voor de meeste onder hen was het een spannende rit en zij miauwden er dan ook lustig op los. Melanie Streefkerk, de vervangend beheerster, zag er op toe dat de persoonlijke wensen van de katten ingewilligd werden. Zo kregen de echte bangeriken een dekentje over hun reismandje, zodat ze zich lekker konden afzonderen van alle helpers en pottenkijkers van de pers.

Mooiste asiel van Nederland

Eenmaal aangekomen in het nieuwe asiel ging de spanning al gauw over in nieuwsgierigheid. Alle hoekjes van het nieuwe hok werden besnuffeld. Lang duurde het niet voordat de dieren op hun gemak waren. De katten lagen ’s middags al lekker te zonnen in hun buitenverblijf. Voor de medewerkers zal het nog wel even wennen zijn. De komende dagen zijn zij nog druk met het uitpakken van alle spullen en het krijgen van routine in het nieuwe gebouw. De medewerkers en vrijwilligers gaan er in alle opzichten enorm op vooruit. Het nieuwe asiel is ruim, functioneel en modern. Met trots beweerden zij zaterdag dat Walcheren nu het mooiste asiel van heel Nederland heeft!

Kijkje in de keuken

Op zaterdag 21 mei a.s. organiseert Stichting Dierenasiel Walcheren een open dag. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het nieuwe asiel en er zijn dan ook verschillende leuke activiteiten voor jong en oud. De open dag is van 10.00 – 15.00 uur.

08 mei 2011 20:05