Nieuws

Bob's blog #1

Spannende gebeurtenissen
Men heeft mij gevraagd, om bezoekers van de asielwebsite en lezers van de nieuwsbrief op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in het dierenasiel Walcheren. Dat verbaast me niets, want ik ben door mijn positie als eerste baliemedewerker zeer bekend met het asielwereldje. En aangezien er van alles staat te gebeuren, ga ik daar voortaan, op mijn eigen kattige wijze, maandelijks verslag van uitbrengen.

Bob slokop
Mijn naam is Bob, zoals je natuurlijk al begrepen hebt. Ik ben een rode kater en een zogeheten permanente asielbewoner. Mijn werkterrein is het asielkantoor, maar ook daarbuiten heb ik een hoop in te brengen. Ooit ben ik een paar keer geplaatst, maar dat beviel me niets. Binnen de kortste keren was ik weer terug op mijn oude stek. Die heb ik jaren gedeeld met Minous, een witte schreeuwlelijk, maar zij heeft er een tijdje geleden de brui aan gegeven. Eerlijk gezegd kan me dat niet zo spijten, want Minous was nogal bazig. Gelukkig heb ik nu iedere dag alle aandacht èn hapjes die de asielmedewerkers bij zich hebben, voor mij alleen (ik ben nogal een lekkerbek, maar daarover later meer).

Er is iets gaande….
Zoals gezegd, er breken spannende tijden aan. Daar is al aardig wat van te merken. Er wordt heen en weer geschoven met dozen, er worden dingen in vuilniszakken gepropt (en niet alleen de inhoud van mijn kattenbak). En dan de asielmensen, die zijn, op z’n zachtst gezegd, niet in hun gewone doen. Daar houd ik, als kat zijnde, helemaal niet van! Er is iets gaande, iets waar ik nog niet helemaal de poot op kan leggen, maar leuk wordt het beslist niet voor mij.

Het is een ding dat verhuizing heet en bij dat woord alleen al lopen de rillingen over mijn kattenrug! Want als echte kater wil ik natuurlijk wel dat alles bij het oude blijft. En wanneer mij iets niet zint, heb ik nogal eens de neiging om ergens een ‘kanttekening’ te plaatsen, als je begrijpt wat ik bedoel. Veranderingen? Geef mijn portie maar aan Fikkie!

Tot zover. En…ik houd je op de hoogte.

Een kop van Bob

08 maart 2011 19:36